DUZCE FORUM - Düzce Resimleri-Düzce Tarihi-Gelenek Görenekleri-Düzce Bilgileri-Düzce Haberleri-Düzce Tanıtımı-Düzcespor - Düzcespor Resimleri - Düzce Depremi - Düzce Üniversitesi - Düzce Portal - Düzce Köyleri
 
*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ocak 09, 2009, 11:47:46 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz



Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çevre İçin Önemli Uyarı! Tek Yol Ekoturizm.  (Okunma Sayısı 49 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Escapee81
Özel Üye +
****

Edilen Teşekkür
Sayısı: 218
Online Online

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3648

Yetki:

Nerden: Keske Duzce olsaydi



E-Posta
Durumum:


« : Ağustos 19, 2008, 11:30:18 ÖÖ »

Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Necmi Aksoy'un, Düzce'nin ekosistemine tehdit yönelten unsurları irdelediği yazısı ulusal basında geniş yer tuttu.
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Necmi Aksoy'un Hürriyet gazetesinin ekinde yayınlanan yazısında, Düzce Ekosisteminin yapısı ve korunması ile ilgili görüşleri Düzce' de en önemli turizm tercihinin Ekoturizm olması gerektiğine dikkat çekti.
Aksoy “Batı Karadeniz'in Saklı Bitki Cenneti” adını taşıyan yazısında, bir bilim insanının titizliği ve bir doğa aşığının hayranlığı ile Düzce'nin güzelliklerini anlatırken, florayı tehdit eden unsurları da gözler önüne serdi. Dağlarla çevrili kapalı bir ekosistem olarak tanımlanan Düzce'de yapılması düşünülen yollar, barajlar nedeniyle bazı türlerin ortadan kalkma tehlikesi içinde bulunduğuna işaret eden Aksoy, Anadolu Aklar Otu, Düzce Pelemir otu gibi türlerin yok olmaya yüz tuttuğunu ifade etti.
Yazısında Kardüz'e yapılması düşünülen kayak tesisinin yaylanın çayır dokusunu bozacağını belirten Aksoy, Buzul Çağından günümüze ulaşan yüksek dağ çayırlarının korunmasının yolunun eko turizmden geçtiği görüşünü de savundu.
Bilindiği gibi Aksoy, Hasanlar Barajı'nın çevresine yapılacak yolun bölgenin ekosistemine zarar vereceğini öne sürerek, bu tasarıdan vaz geçilmesini de istemişti.

 
 - Hüseyin AKSAKAL
 - Oncu haber
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2008, 11:36:56 ÖÖ Gönderen: ditni » Logged

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sizler İçin Yaptığımız Tüm Paylaşımlara Bir TEŞEKKÜRÜ Çok Görmeyin. 
Teşekkür Etmek İçin Açılan Konunun En sonunda "Teşekkür Et" Yazısına Tıklamanız Yeterli Olacaktır.

!!! DuzceForum Kuralları !!!
Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: